Izdelava spletne trgovine

Spletna trgovina Agora je prilagojena za slovenski spletni prostor (z možnostjo jezikovnih variacij). Trgovina temelji na zmogljivi platformi, ki smo jo razvili znotraj podjetja. Agoro posodabljamo in ji dodajamo nove funkcionalnosti že skoraj 10 let, saj neprestano sledimo spletnim trendom. Platforma je izjemno hitra, enostavna za vnašanje in prilagojena za različne naprave.

Oblikovanje

Pri načrtovanju in oblikovanju spletne trgovine ponujamo dve možnosti. Uporabimo lahko obstoječo mrežo in jo prilagodimo z vašimi barvami in logotipom. Takšen način je cenejši in hitrejši za izdelavo. Drugi način je povsem unikatno oblikovanje - pri tem vaše želje pretvorimo v skice in jih s pomočjo programa Photoshop narišemo kot predoglede spletnih podstrani. Spletne podstrani nato razrežemo in pripravimo HTML spletne datoteke.

Samostojno urejanje

Spletno trgovino lahko samostojno urejate, dodajate proizvode, kategorije, podkategorije, blagovne znamke, fotografije, kataloge, video izrezke ali priponke. Pri proizvodih nastavite prodajne cene in aktualne izpostavite na domači strani.
Število proizvodov, kategorij in podkategorij je neomejeno. Fotografije se samodejno zmanjšajo in pripravijo za spletno trgovino.

Plačilne možnosti

Platforma samodejno generira predračune za posamezna naročila ob oddaji.

Kupec lahko predračun poravna preko spletnih bank (ali na banki, pošti) ali izbere plačilo po povzetju.

Možna je tudi integracija PayPal sistema oz. kreditnih kartic.

Kaj omogoča Agora?

Obiskovalec preko različnih seznamov, kategorij, podkategorij, blagovnih znamk ali iskalnika poišče proizvode, ki jih lahko doda v košarico. S tem se začne proces nakupa, ki se konča na blagajni.

Rubrika Akcija omogoča vpogled v seznam proizvodov s popusti. Naročila je mogoče oddati z ali brez registracije. Uporabnik se lahko registrira preko emaila ali preko Facebook-a.

Kupec dobi povzetek naročila na email in lahko oddana naročila spremlja na spletnem mestu. Kupec ima vpogled v pretekle nakupe in naročila po potrebi zavrne (če le ta še niso bila sprejeta oz. v teku).

Kupcu se pošiljajo statusi o spremembah naročila na e-mail kot obvestila (sprejeto, zavrnjeno, zaključeno).

Obračunavanje dostave (np. nad 100 € dostava brezplačna), cena dostave je lahko različna pri plačilu preko spletne banke ali preko povzetja (ta je običajno dražja).

Administrator

Administrator, lastnik spletne trgovine, ima popolni nadzor nad trgovino. Nova naročila sprejme ali zavrne.

Admin lahko ureja in dodaja kategorije / blagovne znamke / podkategorije / produkte. Pri produktih spreminja cene, dodaja slike in opise, objavlja akcije in jih izpostavlja na prvi (domači) strani.

Lastnik ima vpogled v statistiko (poleg Google Analytics), kjer so vidni največ kupljeni proizvodi, največ ogledani, iskalne fraze, aktualni člani, prisotni (online) člani, uporabniki ki so se prijavil na newsletter sistem, statistika dodajanja v košarico.

Osnovno vodenje zalog in deaktivacija proizvodov, ki jih trenutno ni na zalogi oz. jih trenutno ni mogoče dobaviti.

Prilagojeno za tablice in telefone

Spletna mesta prilagodimo za vse naprave. Tako bodo strani lepo vidne na večjih zaslonih in na manjših tabličnih ali telefonskih zaslonih.

Možnost večjezičnosti

Uredimo jezikovne variacije, kjer sami vnesete prevode.
Zaradi različnih denarnih valut, obračunavanju davka in različnih poštnin pri pošiljanju paketov izven Slovenije (EU) običajno predlagamo ločene spletne trgovine za različne države (np. trgovina za nemški trg, ki je ločena od slovenske).

Iskalnik

Integriran iskalnik na spletnem mestu omogoča da obiskovalcu, da na hiter način najde kar išče. Iskalne fraze se shranjujejo.
S tem dobite vpogled v to kar obiskovalci iščejo in s tem prilagodite vsebino.

Sledenje uporabnikom

Platforma prijavljenim uporabnikom sledi pri uporabi spletnega mesta. Tako si za vsakega uporabnika zapomni kaj je iskal preko iskalnika, katere podstrani in proizvode si je ogledal ali dodal v košarico. Zaradi naprednega sistema se tako proizvodi izpisujejo na podlagi pretekle zgodovine posameznega uporabnika. Zgodovina uporabnika se shranjuje v podatkovno bazo in ne v piškotke. Vpogled v statistiko uporabnika ima lastnik spletne trgovine. Zgodovina je mogoče s klikom tudi počistiti.
Sledenje uporabnikom je praktično tudi pri oglaševanju (np. preko Adwords), saj za posamezno oglaševano frazo in uporabnika spremljate dogajanje v spletni trgovini in tako prilagodite kampanje v (še) bolj učinkovite.

Newsletter sistem

Ponudite obiskovalcem možnost prijave na novičarski sistem. Obiskovalci vnesejo svoj email preko vašega spletnega mesta, vi pa jih tedensko ali mesečno obveščate o novostih.

Uredimo gostovanje, email naslove in domeno

  • registriramo oz. podaljšamo izbrano domeno
  • uredimo gostovanje spletnega mesta
  • odpremo elektronske poštne nabiralnike (emaile)
  • na voljo smo vam za tehnično pomoč pri spletnih storitvah in nastavitev elektronske pošte
  • izvajamo varnostne posodobitve programske opreme spletnega mesta in zaščite pred nezaželenimi dostopi in vdori na spletni portal, elektronske naslove ter ostale nujne nadgradnje
  • varnostno kopiranje (backup)

Reference

Reference spletnih trgovin: Športaj sePajkiceLEGGIC

Povpraševanje

Oglej si tudi Programiranje po meri